Proef de sfeer van Spanje

Spanje
Costa Brava- Costa Brava

De Costa Brava is vooral bekend om haar badplaatsen als Ljoret del Mar en pittoreske Blanes. De prachtige baaien, het azuurblauwe water van de Middellandse Zee en de mooie natuur maken het tot een populaire vakantiebestemming. Vooral het heerlijke weer en de relatief goede bereikbaarheid zijn een absolute pré van het gebied. Cultuur is in de regio ook in ruime mate voorhanden. Vooral in Girona (Gerona in het Spaans) kunnen kunstliefhebbers zich bijvoorbeeld vergapen aan de prachtige werken van Salvador Dali.

De Costa Brava heeft in tegenstelling tot andere kustgebieden in Spanje niet veel grote en uitgerekte stranden. De uitlopers van de Pyrenee√ęn zorgen voor een vooral rotsachtige kust. Tussen deze rotsformaties liggen schitterende stranden. Je kunt dan ook makkelijk ontsnappen aan de drukke badplaatsen als je dat zou willen en je intrek nemen in een rustiek dorpje.

De trotse Catalanen doen er alles aan om het verblijf zo leuk mogelijk te maken. Lekker weer mag daar natuurlijk bij ontbreken! Voor de actieveling is er voldoende te doen zoals mountainbiken, duiken, surfen etc. Hoewel Barcelona niet bij de Costa Brava hoort is een uitstapje naar deze stad meer dan de moeite waard.

De accommodaties in de regio zijn zeer divers, van oude molens tot moderne hotels.

Accommodaties Costa Brava

Camping Solmar

Camping Solmar biedt u de ideale plek aan om van een onvergetelijke vakantie te genieten, op een plaats vol vegetatie, zee en zon.

Camping Lloret

Camping Lloret bevindt zich op 10 minuten te voet van een schitterend zandstrand in het centrum van Lloret de Mar, het toerische vertier centrum bij uitstek van de Costa Brava.

Hotel Monte Carlo

Het hotel bevind zich aan het Santa Margarita strand in Roses.