Proef de sfeer van Spanje

Spanje
Balearen- Islas Baleares

De eilandengroep Balearen bestaat uit de eilanden: Mallorca, Menorca, Formentera, Ibiza, Dragonera en Cabrera. De eilanden liggen zo’n 300 kilometer uit de kust bij Barcelona. De eilanden onderscheiden zich op verschillende gebieden, van natuur en nachtleven tot cultuur.

De natuur van de Belearen wordt vanzelfsprekend bepaald door de Middellandse Zee. Door de prachtige onderwaterwereld zijn er goede mogelijkheden om te duiken en snorkelen. Maar op het water kunt u natuurlijk allerlei watersporten beoefenen zoals zeilen, jetski√ęn, vissen, surfen en kayakken. Op de eilanden zelf kunt u wandelen, mountainbiken en klimmen. De stranden op de eilanden zijn verschillend. Zo zijn er stranden met tal van faciliteiten, maar ook zeer romantische en verlaten stranden te vinden.

De Balearen en vooral de eilanden Mallorca en Ibiza staan bekend om haar uitstekende nachtleven. Ibiza heeft de meest trendy reputatie van de twee. Ieder jaar wordt het eiland bezocht door duizenden party-gangers en wereldberoemde dj’s. De dj’s en discotheken op Ibiza zijn de afgelopen jaren de trendsetters in de dance-scene geweest.

Mallorca is een echt feesteiland. De bekendste plek op het eiland is toch wel de: "party-mijl" tussen Playa de Palma en El Arenal. Op het eiland zijn verder vele restaurants en feestcafés te vinden. Zowel op Mallorca als Ibiza kunt u het casino bezoeken.

Als het weer een dagje tegenzit, of de maag na een aantal dagen stappen, kunt u zich ook vergapen aan prachtige cultuur op de eilanden. Verspreid over de verschillende eilanden zijn er overblijfselen te vinden van de Moorse beschaving. Zoals de Tuinen van Alf√°bia op Mallorca. Op Menorca vindt u de meeste restanten en klassieke gebouwen.

Accommodaties Balearen

Villa Mariposa de Noche

Het is een charmante en lichte villa in typische, landelijke, ibicenco stijl. Met een terras onder de bomen en een groot terras met zwembad volop in de zon.

Finca op Formentera

Het is vrij gelegen tussen Es Caló en San Fernando in. Beide dorpjes liggen op ongeveer 3 km afstand en de kust op 500 m.