Proef de sfeer van Spanje

Spanje
Canarische Eilanden- Islas Canarias

De vulkanische Canarische Eilanden bestaan uit de eilanden La Palma, El Hierro, La Gomera, Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote, waarvan de laatse vier het populairst zijn onder toeristen. De eilanden liggen zuidelijk, tegenover het vaste land van Noord-Afrika. Mede door de ligging en de passaat winden is het weer het gehele jaar door lekker.

El Hierro is het kleinste eilandje en toerisme is op het eiland niet erg ontwikkeld. De bewoners proberen dit zo te houden en het eiland heeft daardoor een heel eigen karakteristieke sfeer. La Palma is het op vier na grootste eiland van de archipel en herbergt het meeste natuurschoon. Van massatoerisme is op dit eiland geen sprake. Dit is ook het geval op Isla Redonda.

Tenerife wordt beheerst door de 3718 meter hoge vulkaan Pico del Teide. Op het eiland zijn verschillende toeristenplaatsen te vinden met mooie zandstranden. In het noorden doet het eiland enigszins tropisch aan. In het zuiden is het droger en rotsachtiger.

Gran Canaria trekt jaarlijks 1.5 miljoen toeristen. Las Palmas is de grootste stad van de Canarische Eilanden en Maspolomas het grootste toeristencentrum. Op het eiland zijn afwisselende landschappen te vinden. Door het mooie weer, variatie in natuur, goede accommodaties en prachtige stranden is dit een vakantie-eiland bij uitstek. Tip: boek je accommodatie Gran Canaria met Neckermann; een betrouwbare partij, met veel service, een uitgebreid aanbod en scherpe prijzen.

Fuerteventura ligt dicht bij de Sahara en hierdoor doet het eiland iets woestijnachtige aan. Voordeel is wel, dat het weer op het eiland tot het beste van de Canarische eilanden gerekend kan worden en dus een waar mekka is voor zonliefhebbers.

Lanzarote is in 1993 door UNESCO in zijn geheel uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Een bijnaam voor het eiland is Vuureiland. Dit heet te maken met de grote vulkanische activiteit waar het eiland mee te maken heeft gehad. Er is een soort maanlandschap ontstaan, met in verschillende kleuren gestolde lava.

Elk eiland heeft een heerlijk klimaat en goede faciliteiten, maar verschillen toch zo in cultuur en natuur, dat elk eiland haar eigen unieke karakter heeft.

Accommodaties Canarische Eilanden

Casa Cantito

Het is een 200 jaar oud typisch Canarisch huis. Het is op 50 meter van zee gelegen en heeft een prachtig uitzicht op de omringende bananenplantages en het gebergte.

Casa Canaria

Het ligt direkt aan zee naast het moderne vissersdorp Arguineguin met zijn typisch canarische sfeer.

Quinta Valencia

Quinta Valencia is een adembenemend en ruim verblijf. Gelegen aan de voet van de bergen op een stuk land van 45.000 vierkante meter.